Hoe werkt online coachen?

         

Op maat online en face-to-face
Voor elke coaching geldt een aanpak op maat. De duur is ook afhankelijk van de insteek waartoe coachen en chatcoachen wordt ingezet. ChatCoachsessies worden ingezet als:

  • follow-up op een workshop, teamsessies of face-to-face coachingtraject
  • intervisie sessies onder vakgenoten
  • volledig online coachingmethode

Onafhankelijk van de wijze van inzet worden altijd afspraken gemaakt over de duur en intensiteit.

Coachingtraject en Knipkaartsessies
Naast een volledig online traject kunnen ook losse sessies worden ingepland om te sparren met de coach.

Investering
Chatcoachen is ook in financieel opzicht een intressante manier om duurzaam te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Binnen de eigen agenda en zonder het gedoe en de kosten van reizen worden tussen coach en coachee diepgaande en gefocusde sessies gehouden.
In vergelijking met face-to-face coachen kan de kostenreductie varieren tussen de 25 tot 40 procent.

Werkwijze
Via je werkgever of je face-to-face coach ontvang je een uitnodiging per email. Met het klikken op de link in de email verkrijg je toegang tot de ChatCoach.

In de online agenda plan je zelf je sessie(s) in. De beschikbaarheid van jouw coach of meerdere coaches is overzichtelijk weergegeven. 

Je coachingvraag maak je kenbaar op het intake-formulier.  De online coach geeft feedback, houdt je een spiegel voor en doet interventies toegespitst op jouw leerstijl en persoonlijke doelstellingen. 

Op je eigen, beveiligde, werkplek heb je  doorlopend toegang tot alle documenten (reflecties, inbreng en evaluaties), aangereikte modellen. Ook teksten van gehouden chatsessies kun je uitprinten en terug lezen.

Past de ChatCoach bij jou?
Binnen 24 uur na ontvangst van de uitnodiging kun je je online chatsessie hebben. Daarna overwegen jij en jouw coach of de online coaching aansluit bij jouw behoeften, doelen en wensen.

Toe aan een live demonstratie?
Bekijk de demo of  vraag een proefsessie aan via het VraagPunt.

 

       
 
 
 privacy statement disclaimer