Tilburg versus La Palma

  13-05-2012 @ 11:00 posted by Jikke Visser

  Live ChatCoach-sessies symposium e-coachen UvT


  Strategisch stel ik me met mijn computer op, als we tijdens de workshop via skype videobeelden van elkaar zien, zullen de deelnemers mij zien met de rode bougainville en de witte oleander achter mij!

  Om 13.00 Palmese tijd wacht ik op het eerste afgesproken sms’je van Jeanette: open de chat. Ik stel me voor hoe de deelnemers van de workshop binnenstromen en de coachee achter het scherm gaat zitten. De techniek werkt! Ik heb verbinding. Ik heb de casussen gelezen. Ik ben er klaar voor!

  Even voel ik een spanning in mijn maag en zweten mijn handen: zal het een goede sessie worden? Mijn mobiel geeft een sms startsein en ik typ de eerste zinnen in het chatvenster.
  In mijn achterhoofd blijf ik alert op een paar standaard punten waar je als chat-coach altijd zorgvuldig in moet blijven. Zoals de start, de coachee op haar gemak stellen, de tijd in de gaten houden om af te ronden. We hebben (maar) 20 minuten per sessie om aan de deelnemers te laten zien hoe het chatcoach werkt. En dan wil ik natuurlijk ook nog een goede sessie voor de coachee neerzetten!

  De coachee heeft haar casus de avond ervoor geschreven en bij het stellen van mijn eerste vragen komen er gelijk reacties los. Al snel zitten we in een echte (chat) coach sessie. Verrast schrijft de coachee: ik had niet verwacht dat ik met deze werkmethode echte gevoelens zou ervaren. We lachen schrijvend, ze deelt haar stress in haar maagstreek. De opluchting die ze ervaart laat ze zien door een smiley te versturen. Binnen 15 minuten laat de coachee een paar aannames los en geeft zichzelf gul de ruimte om iemand in te huren die haar kantoorruimte en archief zal ordenen.

  Ook de tweede sessie is een succes voor de coachee. Er is geen twijfel meer over de route in haar leervraag. Zij gaat voor haar eigen stem en passie. Naast tekst bevestigen de smiley’s de positieve gevoelens. Tegen de stroom van haar omgeving in neemt zij het besluit om een opleiding te volgen.
  Tevreden leun ik achterover in mijn stoel en laat de zon me verwarmen. Want ja, 4000 kilometer van Nederland vandaan heb ik meegedaan aan het e-coach symposium!

  Lees hier meer informatie over het e-coachsymposium
  Lees hier meer informatie over de coachpraktijk van Jikke Visser op La Palma - Tenerife